top of page

Utflyktsmål

Tresticklans nationalpark

15 km från campingen ligger tresticklans nationalpark, den största väglösa och obebyggda marken i södra sverige. Från luften påminner området om en tvättbräda. Naturen präglas av smala och höga bergryggar som sträcker sig i nordsydlig riktning. Mellan dem ligger myrmarker och långsmala sjöar. Den glesa och karga tallskogen med lav- och mossklädda berghällar, tillsammans med det stora antalet sjöar bildar en rofylld miljö där man kan vandra i flera dagar.

IMG_1358.jpeg

Torrskogsleden

Torrskogsleden är en 25 km lång vandringsled som går genom omväxlingsrik natur, leden börjar och avslutas vid Torrskogsbygdegård. Längs leden finns vindskydd, utsiktstorn, stugor och grillplats.

I nordvästra delen av kommunen kan Torrskogsleden föra dig längs gamla stigar och vägar genom Skogsdals vildaste vrår, genom gammelskogens pelarsalar och över hyggen med vidsträckt utsikt. Vid Ramsbytjärnet passerar du vackra ängs - och betesmarker, kulturmarker med rötter ända till järnålderns odlingslandskap.

Det rekommenderas två dagar, om du vill gå hela rundan. Det går att förkorta vandringen till en dag och ännu kortare turer. Denna led ger dig möjlighet stanna vid en torpruin och begrunda dina förfäders levnadsvillkor eller lyssna till storlommen vid ett ödemarkstjärn. 

IMG_5142.JPG

Båstnäs bilkykogård

Båstnäs är verkligen en annorlunda sevärdhet, norra Europas enda bilskrot i sitt slag. Om du reser från Töcksfors via Västra Fågelvik cirka 25 kilometer på slingrande grusvägar kommer du fram till en skylt där det står Här slutar allmän väg, då befinner du dig i Båstnäs och bilkyrkogården och med ens känns tillvaron lite overklig.

 

Bilkyrkogården är ett monument över en tid som flytt. Nu kan bilarna i Båstnäs ses som en installation där naturen är den viktigaste aktören. Med åren har Båstnäs blivit en kulturell mötesplats för konstnärer och framförallt fotografer från hela världen.

EBD82C82-392A-458D-A289-91613E811764.JPG

Not quite

Välkommen till Not Quite, en plats och ett nätverk för konstnärer, hantverkare och formgivare. På Not Quite finns konsthallar, galleri, butik, kafé och bistro. Här arrangeras även konstutställningar, konserter, guidningar, kurser och workshantverk.

På Not Quite kan du besöka konstbutiken som är ett skyltfönster för dess medlemmar och ytterligare en besöksattraktion på området. Här hittar du noga utvalt konsthantverk i en speciell blandning av stort och smått, roligt och stramt.

Bild 2021-03-13 kl. 21.49.jpg

Dalslandsaktiviteter

Ridning, höghöjdsbanor, guldvaskning, bäversafari, 3-kamp, 

höghöjdsbanan.JPG

Älgparken i Ed
Dalslands Moose ranch

Att möta älg, även känd som skogens konung, är en mäktig upplevelse. Älgar är stora och majestätiska, med något speciellt och forntida om dem som alltid har fascinerat människor. När du besöker vår älgpark garanterar vi att du kommer att se och lära dig mer om älgar, samt få en unik närkontakt med dessa ståtliga djur.

moose-70254_1280.jpeg

Paddla i Dalslands kanal

Canodal är ett fullservicekanotcenter med kanotuthyrning i Ed, Dalsland. De har även kajakuthyrning och all möjlig utrustning. De lär även ut paddelteknik och hur man förhåller sig på sjön

IMG_0108.JPG.jpg

Glashusen 

De unika glashusen från projektet The 72 Hour Cabin har tagit världen med storm. Planera in några dagar i naturen och låt stress och vardagskrav begravas djupt ner i den västsvenska vildmarken. Glashusen finns på flera platser i Västsverige.

IMG_0107.JPG.jpg

Stugbåt

– Dalslands Stugbåtsuthyrning, Bengtsfors

Att hyra en egen stugbåt är både roligt, spännande och naturnära. Unna dig några fina dagar som stugkapten på Dalslands kanal i sommar och upplev friheten i en fantastisk natur med fiskemöjligheter och fina vandringsleder.

Du färdas gemytligt på sjön Lelång, gör strandhugg där du behagar, grillar eller fikar på stugans stora veranda och bara njuter av tillvaron. En semester i total frihet med andra ord.

IMG_0109.JPG.jpg

Loppisar i dalsland

I dalsland kan du åka på loppisrunda för att fylla på med det du behöver. 

bottom of page